torsdag 2 januari 2014

Nytt år

Nytt år nya möjligheter. Gammal klyscha gammal sanning. Ja, visst är det så. Men som jag alltid brukar hävda är att varje dag man vaknar, varje givet ögonblick och varje tanke man tänker är en ny möjlighet. Varför vänta? Livet är kort. Det man vill göra, se och hinna uppnå finns det ingen anledning att vänta med. Oavsett om det gäller den där resan, att börja träna, äta nyttigare eller sluta med en gammal ovana. Det kan bli för sent! Det är så jag tänker.

Man lever bara en gång och många inte ens det.

Nya lediga dagar har trillat in efter nyåret och nu är frågan vad jag och maken ska fylla dem med. Ska vi åka på träningsläger? Vilka tävlingar vill vi genomföra? Vill vi se nya länder? Eller besöka något ställe vi redan varit på igen? Ska vi klättra högt? Ska vi göra långa resor och tävlingar? Eller vill vi späcka schemat med lite av mycket? Eller kanske vill vi helt enkelt fylla dagarna med lugn och ro och pyssel i mysigt hem och underbar trädgård? Kan maken övertalas till ännu några fruktträd och blir det växthuset vi talat om i flera år?

Sanningen är ju den att jag vill göra ALLT! Men tiden räcker som bekant inte till för allt så därför måste man prioritera. Och det är ju faktiskt inte det lättaste. Jag skulle vilja säga att jag verkligen är i valet och kvalet..

Just nu finns det bara en enda tävling inplanerad i 2014-schemat. Däremot finns det flera små roligheter och listan med möjliga skojiga och spännande tävlingar och utmaningar är lång. HUR ska man välja?

Och ju mer jag kollar runt och läser på Internet desto fler tävlingar vill jag delta i. Jag skriver som en bekant: ”Rackarns!

3 kommentarer: