torsdag 14 februari 2013

Döda grävlingar

Nu är träningsschemat för den här veckan och nästa totalt omgjort. Det spelar egentligen ingen roll. Jag har kastat om veckorna och ändrat lite på dagar och distanser. Jag har inte känt mig så pigg och Coach gav mig lite diskreta råd i går kväll. Jag utgår ifrån att han är smartare än mig när det kommer till träning så jag lyssnade, begrundade och gjorde om.

Men det hindrade inte att jag kom ut på ett morgonpass vid 05 i morse.

Underlaget var perfekt. Plogat överallt. Det tog Borlänge kommun bara 36 timmar att fixa det efter avslutat snöfall!

Jag kände mig också ganska utsövd efter att ha slagit alla rekord vad det gäller tidig sänggång efter att ha trillat i bingen redan vid halv 10 i går kväll. Sköönt. Det kan jag definitivt tänka mig att göra om. Någon gång.

Det var också för övrigt bra förhållanden ute. Temperaturen låg runt fem minus grader. Det klarar till och med en fryslort som jag utan problem. I alla fall i en timme.

Av någon outgrundlig anledning fick jag en låt i huvudet och kom osökt att tänka på när jag sprang i Tällberg, utan pannlampa i mörkret, och stod på öronen och la mig platt som en pannkaka på vägen. När jag låg där och funderade på om jag brutit något och om reflexvästen skulle synas när jag låg ner, om det skulle komma någon bil åkandes, så hörde jag en låt i huvudet.

Ingen på vägarna bara döda grävlingar

Möjligen en passande låt eftersom jag morgonen till ära sprang ”Krematorierundan”. Det är dock inte så otrevligt eller möjligen så sjuk som det låter. Vem som kom på namnet och varför kommer jag inte ihåg men det enda krematoriet har att göra med rundan förutom namnet är att man springer förbi på vägen utanför..

Inte såg jag några döda grävlingar heller utan bara, möjligen, en alldeles levande räv. Dock var mina ögon så rinniga så jag är inte säker på om det var en räv som slank över vägen eller inte. Jag kunde inte heller avgöra på spåren då vägen var plogad och dikeskanten fylld av spår som gick både kors och tvärs och hit och dit. 

Det blev en bra start på dagen med ett bra träningspass och nu hoppas jag att resten av dagen och kvällspasset blir lika bra. Det är en spännande dag idag!

2 kommentarer:

  1. Själv har jag nynnat på "tapetklister under mina skor... (du är så mycket vackrare än vad du tror, jag vågar inte)" med Jumper från nittonhundraglömmabort hela förmiddagen. Kunde inte förstå varför förräns jag bloggade nyss. Om vad jag gjorde i morse. Om snöpulsning. Lite som att löpa med tapetklister under skorna kan tänkas...

    SvaraRadera
  2. Haha! Ibland undrar man varifrån låtarna kommer och nog kan de sitta som tapetklister också.. Värsta jag varit med om var när jag sprang Trans Gran Canaria och hade en Mando Diao låt i huvudet i över 12 timmar. En bra låt visserligen men lite oftare än så är det rätt trevligt att byta..

    SvaraRadera