tisdag 24 juli 2012

I tights och topp

På lördagen var det dags för ett lite längre pass i Tjärnaberget här hemma. Coach hade allt planerat. Jag behövde bara klä på mig. Och för den delen. Det måste ha varit sommarens varmaste och somrigaste dag. Det räckte med tights och topp. Det gällde ju att passa på för det mesta av sommaren har ju regnat bort. Hur skönt som helst i solen till och med för en vintermänniska som jag efter allt regn den här sommaren.

Coach fixade knappt 400 höjdmeter åt oss. Och som sagt! Jag gillar backar. Normalt gillar jag både uppförsbacke och nerförsbacke, men mina fötter protesterade i lördags mot nerförslöpningen. Så frågan blir ”Vart hittar jag uppförsbacke utan nerförsbacke?” och då vill jag ju ändå komma hem igen och inte bli sittandes i skogen någonstans. Och ja! Jag vet att jag kan springa på bandet hemma i motionsrummet. Då kan jag få hur mycket uppförslut som helst utan den minsta lilla nerförsbacke, men det är kanske inte riktigt det jag vill ha. Bandlöpning alltså!

Hur som helst var det fler än vi som gonade oss i värmen. Vi sprang på, eller rättare sagt runt, både en snok, en huggorm och en kopparödla. Ödlan kommer dessvärre inte att krypa självmant av vägen då någon redan gjort processen kort med den.

Maken hade varit förutseende och hade vatten med sig. Snäll och omtänksam som han är lät han mig ta del av vätskan och det var jag tacksam för. Mycket tacksam. Det var välbehövligt i värmen! Och nej. Ni missförstod det där. Jag klagade inte på vädret.

2 kommentarer:

  1. Både uppför och nedför, allt allt på rätt väg med formen inför lite backar runt Monte Blance?

    SvaraRadera
  2. Nja.. Behöver nog ett år till med träning för det! :-(

    SvaraRadera