torsdag 19 april 2012

47 steg

Jag räknar till 47. 47 steg från omklädningsrummet i källaren till gymmet på vinden. 47 steg senare känner jag mig svag i benen.

Jag stod emot frestelsen att skicka meddelandet till maken och föreslå att vi skulle åka hem i stället för att träna. Tvärtom var jag riktigt flåshurtig när hans meddelande kom om att det var dags att gå till träningen.

Tjoho vad kul!

Men vad tusan? Idag är det inte frågan om att köra tunga vikter tills benen värker och huvudet snurrar. Nej idag är det lätta lätta vikter och massor med stretch.

Det blir lätta lusiga lugna övningar. Fast jag lägger på ytterligare en benövning.

Inte ens magen eller axlar/armar behöver ta i överdrivet mycket. Jag känner mig helt klart svag.

Musklerna är korta och stela. Det drar och stretar för minsta lilla töj.

Och töja det gör jag. Känns bra. Det är nästan så att jag hör att musklerna mår bättre.

Det blir 60 minuter där uppe på vinden innan jag räknar till 47 steg ner till omklädningsrummet. Det var kanske inte så farligt ändå.

Men jag är, trots vad jag sa i söndags, otålig på att få komma igång och löpträna igen. Som sagt. Jag behöver ju träna mer!

Irriterar mig för femtioelfte gången på bastun. HUR lång tid kan det ta att renovera en bastu? Nu har de hållit på i TIO veckor! Det har till och med jag kunnat fixa på kortare tid. Vad väntar ni på gubbar?

1 kommentar:

 1. Jag behöver ju träna mer!
  Javisst ja, så du kan slå absolutt alle gutta!

  Jeg tror du trener riktig så bra og tilstrekkelig mye - og at du får ytterligere framgang ved å løpe som hittil og fortsatt fokusere på styrketrening i tillegg - og å unngå skader!

  Når mengden trening og konkurranser øker, øker også skaderisikoen - og hver treningspause med skade koster mer en to timer mindre trening pr uke.

  Det viktigste er å trives med treningen - og det tror jeg i alle fall både du og Krister gjør. Lykke til videre mot nye eventyr og nye flotte resultater.

  PS.; Jeg har badstu her hjemme, men det er kanskje litt langt unna :-)

  SvaraRadera