torsdag 24 november 2011

Bra nyheter

Det kom ännu ett mail från Bislett i går. Med bra, och dåliga nyheter.

Det som är bra är regeln som säger att ska man gå eller springa i bredd ska man hålla ytterkant och på så vis inte hindra ensamma snabbare medtävlare då de enkelt passerar den kortaste vägen, innerspåret, och inte behöver kryssa fram och tillbaka. Bra tycker jag. Mycket bra tycker jag. I sådana här långa lopp är det alltid folk som ”klumpar ihop sig” och hindrar förbi passerande. Däremot får ensamma långsamma tävlande hålla innerspåret.

Det som är dåligt eller snarare tråkigt är att man inte får ha sällskap av andra än medtävlare på banan. Det betyder att maken inte kan promenera med mig ett varv då och då. Men det är klart. Det minskar trängseln på banan. Och det gör det mer rättvisare för de som inte har supporters med sig. Och rättvist vill man ju att det ska vara!

Regelverket säger också att man inte får springa förbi mat/vätskekontrollen och ta för sig. Man måste gå. Det är säkert en bra regel för hur många gånger har man inte helt sonika blivit nersprungen vid kontroller även om man hållit tempo och försökt att bara ta det man vill ha och röra sig vidare?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar