onsdag 11 juli 2012

Svensk sommar

Det är många som undrar vart jag är, tagit vägen och varit. Svaret är likt en sommarfjäril som oplanerat fladdrar hitåt och ditåt. Man vet aldrig vart det bär hän och slutar.

Jag är helt enkelt förlorad i den svenska sommaren. Jaha, nu är det många som skakar lite på sina huvuden. Jo, men visst är det sommar. Ja, det regnar, men det gör det väl en normal svensk sommar. Det är väl så det är? Ni vet: "Sommaren är kort. Det mesta regnar bort!"

Och det är ju ändå varmt. Inte jättevarmt, men varmt. Metrologiskt är det i alla fall sommarvärme. Och det är ljumma vindar som blåser och regnet som faller är varmt. Och vägrenarna och ängarna är fulla av blommor. Blå, lila, röda, gula, vita, skära och .. You name it! Humlorna surrar yra i paradisbuskarna i trädgården och fågelungarna piper som tokar i vildaste hunger och längtan efter vingar som bär. De första smultronen är redan plockade och avnjutna med slutna ögon och äpplena börjar ta form på nedtyngda grenar. Och gräsmattan växer. Och grannarna klipper sina, men aldrig samtidigt som sig bör.

Och efter regnet luktar det så gott. Dofterna blir klara och skarpa. Som nyslaget hö. Och utslagna blommor. Luften blir hög, klar och lättandad.

Jag har jobbat och jag har tränat. Många timmar. Och jag har ätit massor med glass och jordgubbar. Pysslat i trädgården. Och jag njuter av livet. Alldeles förlorad i den svenska sommaren.

Blir det mer sommar än så här?

7 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka i cyber rymden, man har som sagt undrat vart du tog vägen.

  SvaraRadera
 2. Good to have U back!
  /HP

  SvaraRadera
 3. Härligt att du är tillbaka :)

  SvaraRadera
 4. Åh Laila, härligt att du är här igen. Har undrat många ggr, känt en liten oro, funderat! Det verkar som du haft det riktigt bra ändå! Skriv gärna en uppdatering om vad som hänt i ditt löparliv sen sist. Visst är det sommar fast det regnar... även om jag inte skulle klaga över sol nu!

  SvaraRadera
 5. Jag var en av dem som undrade. Roligt att du är tillbaka :)

  SvaraRadera
 6. Laila, som vanligt går du en alldeles egen väg ;) Det är ju därför vi gillar dig så mycket! Skönt att det kom ett inlägg till slut, jag njuter ju av ju din blogg.

  SvaraRadera