fredag 16 augusti 2013

Inget för mig

Det är överreklamerat. Och inget för mig. Jag är helt enkelt för lat, oförutseende, planlös och en obotlig tidsoptimist. Jag klarar sonika inte av det här med transportlöpning till jobbet. Det är liksom inte kompatibelt att jag EN HEL DAG I FÖRVÄG ska kunna planera för och ta med mig det jag behöver i klädväg och matväg till jobbet.

Men för att få in alla löppass under veckan och få resten av livet att gå ihop var jag tvungen att planera in en löpning hem från jobbet i tisdags. Det resulterade i att jag i onsdags fann mig stående med två cyklar som skulle hem någon av de resterande arbetsdagarna. Och eftersom jag inte har lärt mig det här med att sitta på en cykel och trampa och hålla den andra bredvid mig så fanns det ju bara ett val. Ja, egentligen två för jag hade ju kunnat ta bilen och på så vis få hem den andra cykeln. Men icke-valet var ju att med hjälpa av apostlahästarna ta mig till jobbet en morgon och idag, fredag, var den perfekta dagen för det.

Genom att genomföra dagens löppass på morgonen före jobbet skulle jag få lite längre vila inför söndagens ultrapass. Lite längre vila passar utmärkt med tanke på att min kropp är något sliten efter veckans sju redan genomförda löppass. Jag är inte tränad för att träna så här mycket!

Det passar också utmärkt att vi planerat in vila i morgon eftersom vi ska på en av höstens verkliga höjdpunkter. J  

Det här med morgonpass är verkligen min grej. Jag kravlar gladeligen ur sängen vid 5-snåret för en löprunda. Men jag vill komma tillbaka hem och duscha, äta frukost och klä mig med val från hela garderoben.

MEN faktum är så gick det vägen i dag ändå. Jag hade fått med mig adekvat klädsel för en dag på jobbet och även om min mjölkchoklad var välskakad så fick jag en bra frukost. Men jag får vara glad för att jag kan flexa. Det blev lite senare än jag trodde. Eller rättare sagt så kom jag mycket senare till jobbet än jag tänkt mig.


Känns tveksamt dock att det här skulle bli en vana. Fast å andra sidan så ska man väl träna på det man är dålig på?

Nu snart HELG. 

4 kommentarer:

 1. morgonpass inte så mkt min grej. men det låter härligt när andra pratar om det ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är härligt. Speciellt när man kan ta rundan uppe i skogen!

   Radera
 2. Du tar din motion på otroligt stort allvar.

  Spring kortare men fortare, det ger mer utveckling per nedlagd minut träning.

  30:21 På 10km med 50km i veckan som träning. Det gäller att hålla ett högt tempo istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 30:21 på milen? Det var verkligen inte illa! Imponerande. Men det där med att springa fort är inte min grej. Det är för jobbigt. Jag gillar mer att lulla runt och kolla på naturen och lyssna på fåglarna. Långt och lugnt.

   Radera