torsdag 7 mars 2013

Slavisk träning?

För att ladda för gårdagskvällens löppass tog jag en ostmacka på eftermiddagen. Det var ett big mistake för den satt sig helt fel i magen. Jag blev rejält illamående.

När jag kom hem var lusten för att springa av flera anledningar således ganska låg. Eller till och med obefintlig. Jag hade en näst intill oemotståndlig lust att sjunka ned i soffan med en varm vetekudde på magen och förtränga både träning och andra plikter.

Men så stod jag där på bandet ändå. Tanken var två timmar. Redan efter två kilometer var jag redo att stänga av bandet och ge upp. Det blev hur som helst en vända på toan. Magen mådde inte bra. Och det kostade mig all mental styrka jag kunde uppbåda att hasa mig tillbaka och dra igång bandet igen.

Jag bestämde mig dock för att en timme fick vara nog.

Men för att inte göra det för lätt körde jag en kanske något ovanlig distans med 500-meters intervaller. Tusingar kändes som att det bara skulle bli för mycket. Och det gick bra. Långt över förväntan. Och med handen på hjärtat har nog både jag och magen hållit för de där två timmarna.

Men jag hade ju ändå lovat mig själv och som sagt fanns det fler anledningar till att motivationen var låg. Man ska inte följa sitt träningsschema slaviskt!? Är det inte så det står i alla träningsråd?

1 kommentar:

  1. Hej! jag heter Ida och läser ofta din blogg, jag skulle behöva komma i kontakt med dig angående ett uppdrag! Hör av dig till mig!

    ida@youmeagency.se

    Bästa hälsningar, Ida

    SvaraRadera