lördag 23 februari 2013

Ultraintervall 5

Det var kanske lättare att komma igång när jag inte sovit men jag håller på att bli ganska stel. 

Redan efter tre kilometer var jag trött och jag var glad för att jag valt en flack lättsprungen sträckning. Jag tog två varv runt Borlänge Ultra banan och njöt faktiskt av att jag kunde rulla på. Lät tankarna vandra till 6 april när tävlingen går av stapeln. En tävling som för övrigt passar både de mest rutinerade ultrarävarna och totala nybörjare. 

Det var mycket folk som rörde sig på och runt Sportfältet. Speciellt många hade skridskor på fötterna. Jag försökte, helt utan chans, hänga på någon (fast på cykelbanan bredvid skridskobanan) som då och då kom ifatt mig. 

Underlaget är långt i från optimalt just nu. Nysnön som kom inatt fäster inte på det hårdpackade snön under och det släpper. Lite drygt! 

Mötte en klubbkamrat som var ute och tränade på ultra-banan.

När jag kom hem blev det i vanlig ordning en dusch och sedan serverades jag nygräddade våfflor med jordgubbssylt och grädde. 

Den här intervallen började gå tungt redan efter 3 kilometer men jag lyckades ändå hålla farten alla 10 kilometrarna. Nästa intervall kommer jag att ha sällskap! :-)

5 intervaller klara. Fortfarande glad!

2 kommentarer:

  1. Hejja, hejja! Hoppas du går bra fortsättningsvis!

    SvaraRadera
  2. Tack Karin! Men nu börjar det ta emot rejält. Den sjätteintervallen som jag just har sprungit var bara att kämpa.. Jag är trött och börjar må illa.

    SvaraRadera