måndag 11 februari 2013

Rörelseanalys

Jag inledde träningslägret på Bosön med att göra en rörelseanalys. Det var nyttigt. En del av resultatet var jag smärtsamt medveten om medans vissa saker kom som en mindre positiv aha-upplevelse.

Trots att jag värmde upp mer än jag sammantaget gjort de senaste två åren och var riktigt varm och go innan testerna, så hann vi inte mer än till tredje övningen, förrän jag låg på golvet och kved med en krampande vad. Frida, sjukgymnasten som ledde min rörelseanalys, berättade tröstande att alla hon testat före mig hade rönt samma öde. Inte så roligt, men möjligen en tröst.

Baksida lår, rumpa och ett vikande högerknä var mina problemområden som jag fick övningar på och som jag ska fokusera mina insatser på. Jag kommer hem med tre nya övningar att baka in i mitt styrketränings- och stretch-program. Nyttigt och roligt!

Det som var oerhört positivt var att mitt nötande med situps har gett resultat.

Har ni möjlighet så gör gärna en rörelseanalys. Det kan göra skillnaden mellan att förbli skadefri eller att tvingas till ofrivillig vila.

5 kommentarer:

 1. Intressant! Själv testade jag VO2max och laktat i helgen!

  SvaraRadera
 2. Ja, vill du veta dina "problemområden" tycker jag att du ska göra en rörelseanalys!

  SvaraRadera
 3. Jag blir väldigt nyfiken på vilka tester du fick genomgå under rörelseanalysen! Något du vill dela med dig av?

  Hälsningar
  Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen inga hemligheter. Det var tex en test där jag fick ligga på rygg på golvet och lyfta ett ben i taget för att testa rörlighet i lårens baksida. En annan övning var att göra armhävningar i rak linje. Knäböj med ett ben i taget. Jämfota upphopp från plint osv. JAG är verkligen ingen sjukgymnast och förstod inte riktigt vad varje test i sig sa för något. Jag hade fullt upp med genomförandet. Det jag fick med mig var tre problemområden som alltså utmynnade i övningar att förbättre min rörlighet och i förlängningen av det förhoppningsvis undvika eventuellt groende skador och problem.

   Radera
 4. Låter som intressanta test! Måste nog prova det där nån gång, förebygga skador känns alltmer prioriterat...

  /Jenny

  SvaraRadera