lördag 26 januari 2013

Lugn lördag

Träningsschemat för helgen blev lite modifierat för att hinna klämma in både sovmorgon och ishockey. Till skillnad från tidigare i veckan då två korta pass blev ett långt, så blev ett riktigt långt pass idag delat på två lagom långa pass. 

Alltså tog vi det lugnt i morse. Sov tills vi vaknade utan väckarklocka. Åt en god frukost med nypressad apelsinjuice och spanade efter fåglar vid matstugan utanför fönstret.

Snöfallet hade upphört när vi kom ut och det var så gott som sommarvärme ute. Bara minus fyra grader. Vinden var inte tillräckligt hård för att göra oss speciellt kalla fast att den ständigt tycktes vrida och vända så att det blåste emot hur vi än sprang. Men som en vis anka brukar säga så ska man ju träna i motvind!

Först var jag lite seg, men så småningom kändes det som att jag kom igång. Som ultralöpare kan det väl få ta en timme innan man kommer igång.

Det var ett högst njutbart pass. Lite för mycket trafik bara. Det blev Vintervarvsbanan runt älven och Ängesgårdarna. Det som var lite märkligt var att det var så lite annat folk ute. Man kunde ju tänka sig att det skulle finnas ett uppdämt behov av att komma ut och få frisk luft men kanske att allt folk var i Falun idag och kollade på SM-tävlingarna eller kanske att massorna redan är på väg upp till Leksand?

När vi kom hem fortsatte vi på det inslagna spåret av lokalproducerat. Nu blev det en mugg med hett honungsvatten med lokalproducerad honung från Säter. Inte bara så att det känns otroligt roligt att äta honung från bin som surrat runt bland buskar och blommor i Dalarna utan burkarna är ju riktigt snygga också!

Dunderhonung från Säter

2 kommentarer:

  1. åh Vintervarvet! Som jag saknar den tävlingen! Även om jag bara sprungit den två ggr... men ändå, ett av mitt livs hittills bästa löparminnen är från VV 2008.

    SvaraRadera
  2. Kul! Kan det vara så att du trivs att springa tävlingar i Borlänge?? ;-)

    SvaraRadera