tisdag 18 december 2012

Kort kort

Kortare än så här blir den inte. Dagen. I alla fall inte om man bor i Borlänge. Dagen är 5 timmar och 41 minuter lång. Det kommer den att vara i sammanlagt fem dagar. Den 23 december vänder det igen. Jämför man med till exempel Stockholm är dagen här 22 minuter kortare. Men som bekant är allting relativt och jämför man med Kiruna… I Kiruna är solen borta, helt borta, i 21 långa mörka dygn. Den 31 december kommer den att kika upp över horisonten i 13 minuter! Det gäller att hinna ut då!

Själv har jag inget emot vinter, mörker, kyla, snö och is.

Det är aldrig så vackert som på vintern! Färgerna i skymningarna går från vitt i blåa toner till mörker. Det är stilla och tyst i skogen. Det känns som att själva livet ligger i dvala där ute.

Inne kan man tända ljus och mysa. Elden sprakar i kaminen. Sitta under en varm pläd och trycka. Tid för eftertanke. Tid att ta hand om varandra.


Den som vill få riktig vinterstämning ska läsa ”Trollvinter” av Tove Jansson. En bok med mycket känsla. Låt er för all del inte luras och tro att det är en barnbok. Det finns mer i den boken än man tror när man ser omslaget!


Idag har träningsvärken gjort det svårt för mig att kunna gå. Vänsterbenet vill liksom inte hänga med riktigt och lårmuskler, ljumskar och diverse andra muskler jag inte ens visste att jag hade, värker för varje steg jag tar. Ont ska med ont fördrivas eller?!

1 kommentar:

  1. Du skriver så målande och jag kan bara skriva under på allt!

    SvaraRadera