torsdag 9 augusti 2012

Såg stjärnor

Det blev ännu en morgon där jag hellre hade vänt på mig och somnat om. Trött. Ruggigt trött. Blir skönt när OS är över. Då ökar i alla fall chansen för att jag ska komma i säng i hyfsad tid på kvällarna.

Solen hade inte ens den vaknat till en ny dag när jag snörde på mig löparskorna och äntrade vägen. Och benen var fortfarande sega sedan i tisdags. Jag hade hoppats att en vilodag skulle göra underverk. Igår hade jag nämligen en helt träningsfri dag. Jag ägnade hela eftermiddagen och kvällen åt att tapetsera lille Sonnys sovrum tillsammans med syrran.

Små stjärnor.

Det tog mig knappt två kilometer att börja uppskatta morgonen. Det var klart i luften och lätt att andas.

Två tranor svävade fram på låg höjd och hälsade mig god morgon med tre korta trumpetstötar.

Jag erkänner. Jag är trist. Trist. Trist. Men jag orkade inte ta några beslut överhuvudtaget. Var bara för mosig. Så det blev andra vändan runt Baggarvet den här veckan.

Var lite elak mot mig själv och körde två snabba kilometer. Det var osedvanligt jobbigt. Vilodagar är tydligen inte bra för mina ben.

Såg ovanliga ”hästar” när jag sprang förbi en hage i skogen. Två rådjur stod och betade och tittade upp och ”trattade” in mig med stoora öron när jag sprang förbi. ”Mor’n mor’n!

På vägtillbaka hade solen äntligen klättrat upp över hustaken till ännu en dag. En dag med OS och sen kväll.

Stora stjärnor.

1 kommentar:

  1. TACK för tips! Är du skakad nu?
    Fin tapet, vad duktiga ni är! kram

    SvaraRadera