lördag 4 augusti 2012

Byaloppet

I dag sprang vi Byaloppet, fast på distans. Det vill säga hemma i berget. Anmälningsavgiften gick oavkortat till Blodcancerfonden och det kändes bra att veta att vi dagen till ära sprang för en god sak. Vad som mer var bra var att jag tydligen missat en liten detalj när jag läste inbjudan. Jag trodde att det stod ”Sträcka 50 km” när det egentligen stod ”Sträcka 5 km”. Ingen större skada skedd dock. 45 kilometer hit eller dit?! ;-)

Det var en riktig sommardag. Det var alldeles för varmt och soligt för mig. Sådana här dagar ska man ligga och trycka i skuggan eller vara på sjön. Vi valde att springa ett ultrapass och backpass i ett.

På väg upp mot Enborgshöjden.

Det blev fem mil och fem backar. Och inte vilka backar som helst. De låg på mellan två och en halv till tre kilometer. Sammanlagt blev det 1000 positiva höjdmeter.

På väg nerför Kents väg.

Kents väg.

Det var slitit på slutet. Värmen och distansen tog sitt. Fotsulorna värkte.

Mindre roligt var dock fripassageraren jag fått med mig hem. Efter alla år och efter alla träningsrundor i skog och mark har det aldrig hänt förut. Paniken var nära. Fy vad vedervärdigt! Det satt en otäck fästing på mitt lår. DEN upplevelsen har jag gärna varit utan!

Efter vägkanten växte många sådana här blommor som doftade.. gott .. tror jag. Men vad är det för en blomma? Någon som vet?

1 kommentar:

  1. Låter jättehärligt!! Saknar långa långpass, får ta tag i dessa i höst! Var det en fästing du fick? Min P har haft FEM i år. Två på ställen man helst ej har främlingar på...

    SvaraRadera