torsdag 26 juli 2012

Kadens vs fart

Lunchträningen frös inne igår. Av två orsaker. Dels för att jag hade funderingen på att jag skulle ha lite pigga ben till kvällsträningen. Inte lagom sega efter ännu ett tungt styrketräningspass som jag ofta har. Att ta det lite lugnt på träningen känns sällan som ett alternativ så därför var det liksom köra eller inte köra som gällde. Den andra orsaken, och den som fällde avgörandet, var att jag helt enkelt inte hade tid. Jobbet går först. C’est la vie! Så ett plus ett blev två och därmed ingen träning.

Förhoppningen på pigga ben till kvällens cykelpass med maken var därmed stark. :-D

Och jag tyckte inte att jag var mer opigg än vanligt. Och det brukar ta en god stund för mig att få upp kadens och flås. Lite sega var benen men inte farligt!

Någon som däremot tyckte att det gick långsamt var Coach. ”När tog du en vilodag sist?” ”Nja… Jaaa… Vet inte.” Jamen, jag är ju löpare och ingen cyklist! Hur fort måste det egentligen gå i uppförsbacke och motvind? Ser jag ut som Susanne Ljungskog eller?

Jag bryr mig ju mest om kadens medans maken tittar på fart. Det tänkte jag försöka ändra på till min fördel. Vilken dag som helst kommer det att dimpa ner ett litet paket till honom från frugan i postlådan och efter det kommer han också att kunna kolla på sin kadens. Kanske att jag kan få cykla lite långsammare då?

Det blev i alla fall en fin tur upp till Rämshyttan och hem igen. Det är en perfekt tur egentligen. Mycket uppför på vägen bort och i går även motvind för att sedan när man vänder hemåt så klart bli mycket nerför och i går så klart också medvind på väg hem.

Vi hade dessutom tur med vädret. Det började regna alldeles strax efter att vi kommit hem och parkerat racercyklarna i garaget.

2 kommentarer: