måndag 9 april 2012

Röd måndag

Det kändes helt galet och helt fel när vi svängde in mot jobbet. Vem åker frivilligt till jobbet en röd dag?

Ok. Förvisso skulle vi dit och träna, men ändå. Det kändes konstigt. Jag fick nästan lite ångest.

Men det blev en timme i gymmet. Körde moderat med benen. Får väl försöka att konservera energi till nästa helg (TEC).

Pressade väl inte ihjäl mig direkt på situps, ”isyxan” och armhävningarna heller.

Men jag var flitig med stretchen. Till och med min massör skulle ha nickat belåtet..

Fick lite mental träning också. Till mitt förtret. Som jag alltså var tvungen att tugga ner och jobba på att fokusera på mitt och slappna av. I huvudet.

När jag skulle köra en av benmaskinerna satte sig en dam där. Och missförstå mig inte. För det är helt ok att någon ”tar” maskinen jag just ska in i. Om de tänker träna. Men när de sätter sig där och börjar prata i MOBILTELEFON, då blir jag irriterad. För att inte säga ilsk!

Hur som helst var det ovanligt mycket folk där. Röd måndag och allt. Men det är klart. Lediga dagar har man väl tid att träna.

Lediga dagar före tävling har jag också tid att vara just ledig. Me like!

4 kommentarer:

 1. Åh, det förstår jag! Jag hade nog inte klarat det... åkt till jobbet en ledig dag.

  SvaraRadera
 2. :) Måste passa på att fråga även dig. Det disskuteras rätt friskt kaffe och långdistans i mitt kommentarsfält. Har du några åsikter om koffeinets fördelar i långdistans? Fredric pratar om förbränningen av fettsyror och dyl. Vilket låter intressant, men jag är sådär källkritisk och vill gärna höra er som faktiskt utövar grenen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller mig från alla former av koffein utom i slutet på långa tävlingar.
   Har hört, vet inte vart, att man får bättre effekt om man är avhållsam dagarna/veckorna innan man ska tävla/få effekt. Om det finns vetenskapliga belägg för det eller inte vet jag inte.
   Jag dricker cola när jag börjar tröttna under de sista timmarna på tävling. Aldrig annars. Och jag tycker absolut att jag blir piggare, vaknare och orkar längre.

   Radera
  2. Intressant, ungefär de upplägget jag körde med i Borlänge. Tog lite kaffe på sista milen. Undrar om det är någon som kör hans ide med att ta lite kaffe hela tiden för att gynna fettförbränningen som energi. :S

   Radera