söndag 8 april 2012

Mer terräng till mig

Jag hade förväntat mig 20 lättsprungna asfalt kilometer men Coach säger att jag ska välja skor som går bra i blöthål och terräng. Själv skulle jag inte ha valt det idag som uppladdning för TEC, men jag säger inget. Vid det här laget kommer det att gå som det går och det jag inte har nu kommer jag inte att ha om en vecka.

Det blir efter cirka kilometern uppvärmning dryga sex kilometers uppförbacken. No kidding.

Det är min gamla korta mountainbike runda vi springer. Den ter sig helt annorlunda löpandes än sittandes på sadeln. Speciellt nerför.

Och nerför går det på andra sidan berget.

Och plötsligt förstår jag hur roligt det kan vara att springa. I skogen! Frisk luft. Fågelsång. Vinden i träden. Den mjuka mossan i skogen. Tystnaden. Porlandet av en bäck. Kalla blöthål. Gegga. Hemliga stigar med torra barr och kottar.

Jag njuter.

Det går sakta när vi vänder tillbaka upp över berget igen. Sankmark och uppförsbacke. Men vad spelar det för roll? Det är svårt att jaga tid i terrängen.

Och sakta formeras en plan i mitt huvud. Efter TEC, tänker jag, efter TEC ska jag skippa asfalten och byta den mot terräng. Varför jaga mil på väg när man kan jaga tid i skogen? Om ni förstår hur jag tänker.

Myrhålen är verkligen kalla när jag klafsar fram. Men strumporna värmer gott så snart foten kommer upp ovanför blötan igen. Love it love it love it.

Det blåser kallt men solen skiner.

Vilken dag! Vilket fint löppass! Vilken helg!

Smolken i bägaren är ju än en gång alla dessa kalhyggen. Idag kunde vi räkna in några nya. Så snart finns det väl ingen skog att springa i.. :-(

6 kommentarer:

 1. Härlig beskrivning av upplevelserna i skogen. Terräng är underbart, speciellt på våren :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, absolut! Och om hösten. Och sommaren. Lite besvärligt på vintern förstås! :-D

   Radera
 2. Jag förstår precis hur det känns, synd bara att vi har så lite skog och berg runt Västerås :-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan ju alltid åka upp hit till Dalarna! Här finns det skog i allafall så det räcker till alla!

   Radera
 3. Vad jag längtar efter några härliga terrängpass, särskilt i fjällen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara vandrat i fjällen. Och det är ju underbart. Ska försöka att "lura" med maken på en löparweekend i fjällen i sommar! :-D

   Radera