onsdag 25 april 2012

Gratismotion

Det är tre grader och Borlänge ligger sänkt i dimma. Jag blir alldeles fuktig i ansiktet och på jackan. Men luften är frisk och klar i mina lungor och jag drar girigt in varje andetag.

Jag andas. Jag lever. Vi går ännu en underbar dag till mötes.

Eftersom det inte regnade kunde vi cykla till jobbet i morse. Jag var lite rädd för att gårdagens träning skulle sitta i benen, men jag trampade på i gott tempo och musklerna klagade inte. Jag var nog ännu mer rädd för att jag inte skulle kunna sitta på sadeln efter gårdagens träning, men jag kände inget. Eller väldigt lite i alla fall. Makens cykelbyxor och lite vaselin gjorde tydligen sitt.

Och det är ju bara fördelar med att cykla till jobbet.

Jag gillar inte ordet ”vardagsmotion”. Det låter i mina öron som det inte riktigt räknas. Och det gör det ju! Jag vill hellre kalla det för ”gratismotion”. Men same same.

Att cykla till jobbet spar bensin i bilen också. Det betyder ju att vi spar på miljön. Och det betyder att vi spar några kronor i plånboken.

Att cykla till jobbet gör också att jag får frisk luft och ”kommer igång” till en ny dag på ett bra vis. Frisk luft gör gott för huvudet och lite ”gratismotion” är bra för kroppen. Jag håller mig alert och pigg lite längre.

Dessutom känner jag mig ganska nyttig. En fin mental vinst.

Och det är redan onsdag idag! Känns som att det lutar mot helg! :-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar