tisdag 20 mars 2012

Garmin vs Garmin

I går kväll var jag bara för trött och less för att bry mig om att skriva. Men jag tog mig i alla fall ut på ett andra löppass.

Kände omedelbart när jag började springa att det inte skulle funka. Jag var trött i kroppen och benen gjorde .. nästan ont.

Men eftersom maken dragit iväg och redan låg någon meter framför hade jag ingen möjlighet att fundera så mycket. Det var springa som gällde alternativt låta bli.

Så jag sprang.

Dessutom hade vi en liten GPS test dagen till ära. Så jag hade ingen möjlighet att kontinuerligt kolla hastigheten. Något som i vanliga fall kan stressa mig när det går tungt. Nu hade Krister bägge GPS-klockorna, både min och sin egen. En på vardera armen. Garmin 310 vs Garmin 910. Jämförelsen som skulle kollas var distans.

Det kändes segt i benen, men smärtan var puts väck innan vi ens hunnit ut från området.

Det blev dock riktigt tungt när vi svängde norrut och fick vinden rakt i bröstet. Det var som om någon dragit igång en stor byggfläkt. Jag upplevde det som vi stod stilla.

Men kilometer lades till kilometer. Så länge man fortsätter att sätta den ena foten framför den andra så rör man sig framåt. Och när maken sa att vi skulle förlänga så sa jag inget om det. Fler kilometer = bra! Den här veckan räknar jag kilometer.

Jag tog mig löpandes runt helt rundan. Det är lättare tillsammans med maken. Speciellt när man är lite låg på inspiration och energi.

GPS testet utföll till belåtenhet. Eller tvärtom. De visade nästan lika. Precis som de ska och borde. Tyvärr är det ju inte så när vi springer med varsin GPS. På rundan här om dagen diffade det 200 meter på 20 kilometer. Och det är ju knappast acceptabelt. Så den stora frågan är varför? Varför olika? Varför lika? Känner GPS:en av armens pendelrörelser? Eller?

Litar ni på era GPS:er? Stämmer de? Har ni kollat? Jämfört?

3 kommentarer:

 1. Det är ju bara 1% avvikelse. Mer kan du inte begära av en GPS.
  http://www.dcrainmaker.com/2011/06/2011-sport-device-gps-accuracy-in-depth.html

  SvaraRadera
 2. Jeg er enig med Stefan. GPS er bestemt ikke 100% nøjagtigt, og 1% afvigelse er acceptabelt.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att det kan diffa en hel del... läste på en blogg att en tjej sprungit en 5 km-elljusspår som gps:en visade 3.5 km. Lite väl stor diff...

  SvaraRadera